Szívsérülés megelőzése

Prevenció (megelőzés)

Idézet a “Van szívem és nem félek használni” című könyvemből:

Pszichológus szívsérülés megelőzéseHogyan lehet megvédeni tehát a szívemet attól, hogy összetörjön, sérüljön, mély bánata legyen? Ehhez arra lenne szükség, hogy ne csalódjunk, ne csapjanak be minket, ne hagyjon el minket senki, ne legyenek olyan reményeink, amik nem teljesülnek, ne kapjunk rossz híreket, ne csúfoljanak minket és ne lássunk vérontást. A legutóbbi ellen talán tehetünk úgy, hogy nem nézünk ilyen filmeket. A többi dolog viszont elég nehezen elkerülhető. Sokan megpróbálják magukat minden oldalról védeni és olyan védelmi mechanizmusokat, vagy elhárító mechanizmusokat alakítanak ki magukban, amik megkeményítik a szívet. Sajnos ez sem igazi megoldás, mert a kemény szív még könnyebben összetörik, ha mégis bántódás éri, ezen felül pedig nem engedi át a szellem dolgait sem.

Jó megoldás lehet, ha az egészséges szellemünk a megérzésein keresztül segít nekünk elkerülni a fájdalmas helyzeteket. Úgy tud engem megvédeni a szellemem, hogy jól fogok dönteni a kérdéses helyzetekben, ráérzek dolgokra, szerencsés leszek. Ehhez viszont nyitottnak kell legyen még a szívünk, hogy meg is halljuk, ami a szellemünk felől érkezik. Látunk néha olyan embereket, akik bármibe belefognak arannyá válik a kezük alatt, nagyon szerencsések. Ez a szerencse honnan jön? Hogyan érzik meg, mit és hol tegyenek, mibe fogjanak bele? Bizony, ezek az emberek nem éppen a robot-típusú emberek szoktak lenni. Az ilyen emberek sokkal többször hallgatnak az intuíciójukra, mint más embertársaik. Erre lenne szükség: az egészséges szívet megtanítani arra, hogy hallja meg és higgye el, ami a szellemből jön, hogy az megvédhesse a szívet a sérülésektől.

A megkeményedés ellen is jó tehát ez a módszer, de mi az, ami még jó a megkeményedés és sok sérülés ellen? A szeretetnek való engedelmeskedés! Amikor ellenállunk a szeretetnek (megbocsátatlanság, haragtartás), akkor megkeményedik a szívünk, amikor pedig segítünk valakinek, együtt örülünk, vagy igazán merünk szívből szeretni, akkor ezzel erősödik a szívünk is.

Összefoglalva, mit is tudunk tenni megelőzésképpen, hogy ne sérüljön a szívünk? Merjünk engedelmeskedni a   szeretetnek és hallgassunk a szellemünkre!